2013 Κύπελλο Βορείου Αιγαίου
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης
Αρχική Αποτελέσματα Έγγραφα Αγώνα Κατάλογος Συμμετοχών Δελτία Τύπου Gallery Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου 7 - 29/8/2013

ΕΦΕΡΑΝ "ΑΣΣΟ" ΟΙ "ACES"
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ JINETERA

Έσπασαν καρδιές την τελευταία μέρα των αγώνων στο Πόρτο Καρράς, αφού οι δύο ιστιοδρομίες θα έλυναν τις ισοβαθμίες και έκριναν το νικητή στα σημεία.

Η επιστροφή του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου και η ταυτόχρονη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έφεραν 36 αγωνιστικά σκαριά να διεκδικούν επί ίσοις όροις, τα έπαθλα της διοργάνωσης.

Το ACES έχοντας τρείς παγκόσμιους πρωταθλητές των σκαφών 470 (Τάκη Μάντη, Παύλο Καγιαλή, Αλέξη Ταγαρόπουλο) και δύο άριστους γνώστες των 49er (Μιχάλη Πατενιώτη), και TORNADO (Νίκο Μαύρο), έφερε την ιστιοπλοϊκή γνώση των ολυμπιακών κατηγοριών, στην ανοικτή θάλασσα, σε ένα ούτως ή άλλως γρήγορο σκαρί (πρωτιά το 2008 για τη ΔΙΕΒΑ στα ίδια νερά).

Οι "Άσσοι" άφησαν πίσω τους, έστω σε μικρή απόσταση ELLINIXX και ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ που φλέρταραν με το έπαθλο, το οποίο ξαναήρθε στα χέρια του Ν.Ο.Θ, μετά το 2001 και τη νίκη του Τούρκικου INDEFIX της Νάζλι Ιμρέ. Έπαθλο που χρονολογείτε από το 1988.

Το σκάφος των Μάρκου Χατζηκυριάκη, Άρη Βενέτη, και Μάκη Κουρτέση, κέρδισε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, παίρνοντας τον τίτλο από το "Αριστοφανή".

Στα IRC, το κύπελλο "Σάββας Γεωργίου" της Ε.Ι.Ο άλλαξε χέρια και από το BAXIMUS πήγε στο JINETERA, με το Θάνο Ανδρόνικο στο τιμόνι. Ο γνωστός ιστιοπλόος διεκδικεί το βραβείο "ευ αγωνίζεσθε" του ΠΣΑΣ, αφού στην Aegean Regatta διαπίστωσε λάθος στους υπολογισμούς και εν γνώση του ενημέρωσε την ΕΑΘ ότι η πρώτη θέση δεν του ανήκει! Τότε, το ΑΠΗΔΑΛΟ ΣΚΑΦΟΣ ευνοήθηκε και πήρε τον τίτλο. Τώρα, το ίδιο σκάφος "τιμωρήθηκε" από την επιτροπή ενστάσεων για αντικανονική χρησιμοποίηση πανιού και από τη 2η θέση κατέληξε στην 8η.

Παράλληλα το JINETERA που ανελλιπώς συμμετέχει στους αγώνες, κατέκτησε και το Κύπελλο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄ που "αρμένιζε" κι αυτό από το 1993 και που παρέμεινε "ανενεργό" από το 2001 όταν το είχε κατακτήσει το "ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ", πολυνίκης των αγώνων.

Στα ORC Club, τα οποία αποκαλούνται και "μικρά σκάφη", ο μεγαλύτερος σε ηλικία ιστιοπλόος των αγώνων, ο γνωστός ωκεανοπόρος Νότης Μπατσής, ήταν ο "πιλότος" της κατηγορίας από την αρχή, ενώ στο τέλος και εν μέσω συμμετοχής 10 σκαφών, έφερε το "DE MAR A MAR"σε νικηφόρα ρότα.